headerhomeaboutcontactgo get this  
  home  
 
 

Den Haag Telecom

maandag, november 05, 2007

Vorige week woensdag woonde ik het Den Haag Telecom event bij in de Nieuwe Kerk aan 't Spui. Een mooie locatie en prima line-up van o.a. Joost, Hyves, Veronica, New Rulez, Skoeps e.a.

Hans Appel van Sun Microsystems en lector aan de Hanzehogeschool Groningen trapte af met een presentatie in Dick Hardt-stijl (zeg maar gerust een exacte kopie) en hield een bevlogen verhaal over de aldoor veranderende mediaconsumptie door jongeren.

De hypermobiele web 2.0 generatie multitasked en neemt actief en continu deel aan een online leven. Een pakkende kick-off voor de grijze pakken massa die de zaal had gevuld. En een geruststelling voor ons vakidioten dat nieuwe lichtingen communicatie professionals onderwezen worden door dit soort bij-de-tijd zijnde figuren.

Het moordend tempo waarin verteld werd over online trends en toepassingen werd gehandhaafd in presentaties die volgden. Guido van Nispen van Veronica## besteedde aandacht aan de veranderende muziekindustrie, de daling van fysieke verkoop, en verkoopstunts zoals die van Radiohead. Hij gelooft dat, nu de moderne consument gewend is muziek gratis te kunnen bemachtigen, geld kan worden verdiend aan concerten & events, advertenties in ruil voor gratis muziek, en op termijn ook de digitale en mobiele verkoop van tracks.

Dat laatste zie ik zelf eerlijk gezegd alleen gebeuren op basis van abonementsmodellen (onbeperkt downloaden voor een vast bedrag per maand). Verder denk ik dat er in de toekomst inderdaad met name geld kan worden verdiend aan het bieden van 'experiences'. Concerten, presentaties, bioscoopfilms: je kunt ze allemaal online terugkijken. Maar er live bij zijn is de real deal, daar zullen mensen voor blijven willen betalen.

Vertrekkend directeur Michael Nederhof vertelde aan diegenen die nog steeds niet bekend zijn met burgernieuwssite Skoeps nog éénmaal zijn businesscase. Strategic manager bij Hyves Yme Bosma hield van alle presentaties misschien nog het meest verhelderende betoog voor de al ruimschoots overweldigde zaal: Dit is een hyves profiel. Dit is wat je er allemaal over jezelf kunt vertellen. Dit is hoe we onze miljoenen pageviews genereren. En niet geheel onbelangrijk: Why on earth doen mensen dit?

Bij veel vaders in de zaal (onder het aanwezige publiek veel 40+ mannen) viel een kwartje. Dat er afgelopen week alleen al 2,5 miljoen unieke hyvers op de site inlogden, werd door adverterende aanwezigen direct genoteerd.

De presentatie van Joost was zeg maar, misschien wel de meest futuristische voor het toegestroomde publiek. TV kijken via je PC, op, zeg maar, hoge kwaliteit, en dat je, zeg maar, gelijktijdig kunt interacteren met andere kijkers. Ikzelf geloof daar graag in, want twitterend de Lama's kijken op vrijdagavond is niet alleen bij mij volledig ingeburgerd.

In de zaal zag ik echter nog wat fronsende wenkbrouwen als het gaat om de meerwaarde van Joost. Maar misschien kwam dat ook omdat deze niet heel goed werd uitgelicht: Als ik straks gelijktijdig met de Amerikaanse TVkijkers van nieuwe afleveringen Heroes en 24 kan genieten, heeft Joost haar nut al bewezen. Ben benieuwd of UPC daar trouwens al een counterstrategie voor aan het ontwikkelen is.

Leuke presentaties, prima verzorgde borrel, dat alles volledig gratis (!) en leuke sfeerimpressie van de leerlingen van het Aloysius College:

Labels: , , ,


 

Viral van het jaar: HEMA

donderdag, november 01, 2007

Le Duel maar dan misschien zelfs nog wel mooier, wat een briljant mooie online marketingstunt van HEMA is dit!

Labels: , , ,


 
       
       
       
 

Archieven

september 2007  
oktober 2007  
november 2007  
december 2007  
januari 2008  
februari 2008  
maart 2008  
april 2008  
mei 2008  
juni 2008  
augustus 2008  
oktober 2008  

Aanmelden bij Berichten [Atom]