headerhomeaboutcontactgo get this  
  home  
 
 

Viacom en Microsoft sluiten wereldwijde digital deal

woensdag, december 19, 2007

Microsoft en Viacom (eigenaar van o.a. MTV, VH1, Nickelodeon, Comedy Central en Paramount Pictures) hebben vanochtend bekend gemaakt een wereldwijde strategische partnerschap op gebied van online advertising, content distributie, event promoties en games aan te gaan voor tenminste de eerstkomende vijf jaar.

In deze afspraken is onder andere opgenomen dat:
- Microsoft op niet-exclusieve basis TV-programma's en films van Viacom mag gaan distribueren op bijvoorbeeld MSN en Xbox 360.
- Microsoft's Atlas division de standaard ad-server wordt voor alle Amerikaanse Viacom sites.
- Microsoft de komende vijf jaar advertentieruimte zal inkopen op zowel de on-air als online kanalen van Viacom, en beide partijen samen zullen werken aan promoties, award-shows en sponsorcampagnes.
- Er verder bekeken zal worden in hoeverre Viacom de vaste leverancier kan worden van content op Microsoft's casual gaming platforms.

In de miljoenendeal tussen beide multinationals zijn verder financiële afspraken gemaakt over rev-share provisie, garanties en content-licensingfees. Viacom's CEO Philippe Daufman is "impressed with how closely Microsoft's business plans complement Viacom's strategic objectives. This is a novel and comprehensive partnership that demonstrates the scale of our digital operation and the value of our branded content across all distribution platforms. (..) Microsoft’s superior assets and expertise in the ad serving and sales business will drive enhanced value to our digital operations."

In 2008 zullen Microsoft en Viacom met een co-branded website komen, waarop exclusieve content zoals de MTV Video Music Awards en BET Awards live worden uitgezonden.

Labels: , , , ,


 

De nieuwe site is live

Na een half jaar lang prutsen in Wordpress heb ik het opgegeven. Ik kan geen CSS en PHP en dat wil ik ook helemaal niet kunnen. Terug naar old-fashioned designen in Photoshop, en met Dreamweaver en Blogger aan de slag. Niks geen zesduizend PHPtjes die weer andere PHPtjes aanroepen ('hoe krijg ik die onzin uit de Footer weg?! GRMBL!'), maar gewoon 4 cleane HTML files.

Zie hier: het nieuwe Marjolijn.net. Waaraan op dit moment nog hard gewerkt wordt, bijvoorbeeld aan de onleesbaarheid van de footer hieronder, een andere comment-interface en het toevoegen van een RSS button, onestat, technorati, mybloglog en meer van dat soort spul.

Maar reeds mét een leuke nieuwe maandelijkse feauture: Go Get This. Oftewel een shortlist van hot music/movies/books/gadgets/sites die je deze maand echt gehoord/gezien/gelezen moet hebben. Komt nog een blader- en archief functie bij uiteraard.

There we go again, nice to be back. Nu al nooit meer missen? Voeg de Marjolijn.net Feed to aan je RSS reader.

Labels: , ,


 

Waarvan ik genoot in 2007

dinsdag, december 18, 2007

Door Marco Derksen werd ik aangetikt in een reeks van blogtikkertje, waarbij het de bedoeling is een post te schrijven over de vijf dingen waarvan jij in 2007 het meest genoten hebt. Daarom hieronder in willekeurige volgorde:

1) Twitter
Twitter begon voor mij ergens in maart, toen collega-DC-blogger Maarten er over schreef op DutchCowboys. Al gauw verzamelde zich een hecht groepje twitteraars die onder toeziend oog van koning @erwblo in 140 karakters dagelijks verhalen en discussieren over online trends en ontwikkelingen, TV programma's, muziek, artikelen, congressen, boeken, events, films en zoveel meer. Bron van wijsheid en nieuwe vriendschappen is Twitter inmiddels ook de Twitterborrel, de Twitter Tea, de Twitter Bus, Twitionary, Twitterbabes, TWXT, Momo, samen lachen, huilen, genieten, leven. Twitter rules en de vaste Twitterazi zijn mij dierbaar!

2) Films
Het liefst ga ik elke avond naar de film, maar omdat er zoveel niet uitkomen in een jaar ga ik ongeveer één keer in de week. En kijk daarnaast een boel DVD's waarvoor ik in 2008 zeker een kast moet bijkopen. Hoogtepunten waar ik dit jaar van genoot waren o.a: Bobby, Bourne Ultimatum, Eastern Promises, Live!, Alles is Liefde, Pan's Labyrinth, Control, 300, The Departed, Casino Royale, Babel, The Holiday, Perfume, Lions for Lambs, Zodiac en natuurlijk niet te vergeten Die Hard 4.

3) Wonen in Amsterdam
Vanaf het eerste uur in 2007 genoot ik alweer van ons mooie huisje aan de grachten van Amsterdam. Met goeie muziek, vrienden en champagne op het balkon zwaaien naar andere feestvierders. Zo ging het ook met Koninginnedag, Gaypride en alle zonnige dagen die deze zomer telde: Amsterdam bruist op zo'n moment en ik slurp het graag met volle teugen op. In 2008 daarom graag nog meer van zon vervulde dagen waarop we loom door de Jordaan kunnen slenteren, voetbal kijken op het terras, rosé drinken op het Museumplein of tapas eten op de stoep voor 't huis.

4) Werken bij MTV
Toen ik begin dit jaar de foto's van het nieuwe pand van MTV in de krant zag bedacht ik me hoe te gek het zou zijn om op zo'n mooie plek in zo'n bijzonder bedrijf te werken. Deze zomer besloot ik daar werk van te maken en inmiddels ben ik er sinds tweeëneenhalve maand aan de slag als Projectmanager Digital Media. Elke dag in zo'n mooie omgeving werken, met enthousiaste collega's, voor een enorme diversiteit aan adverteerders, kanalen en programma's en met een continue ruimte voor verdieping, innovatie, lol en gezelligheid; daar geniet ik inmiddels elke dag met volle teugen van.

5) E-Events
Online Marketing/Media Events zijn leuk. Ja, je komt er steeds dezelfde mensen tegen. Ja, als je je blogfeeds goed bijhoudt hoor je er niks 'nieuws'. Maar bewust met je vak bezig zijn, er over doordenken, het allemaal nog eens horen op iets andere wijze, er over bloggen en de discussies na afloop zijn waardevolle bijscholingsmomenten. Events waar ik dit jaar met name van genoten heb waren The Next Web, PICNIC, E-day en M3, en dan vooral van de internationale sprekers die daar vertegenwoordigd waren en de inspirerende dingen die zij lieten zien. Blognomics, de MF-BBQ, Spin Awards en DME waren met name erg gezellig. Het is al vaak en door velen gezegd dit jaar, maar deel uitmaken van de online mediaontwikkelingen die op dit moment gaande zijn is een voorrecht en mateloos leuk, spannend, verrijkend en interessant. Daar kan nooit genoeg over gezegd en geschreven worden.

Zomaar een willekeurige greep uit de hightlights van dit jaar en dan vergeet ik nog Lowlands, alle andere mooie concerten en muziek en de heerlijke boeken en artikelen die ik dit jaar las. Ik geef het stokje nu graag door aan @basvandenbeld, @dutchcowboy en @Marlooz!

Labels: , , , ,


 
       
       
       
 

Archieven

september 2007  
oktober 2007  
november 2007  
december 2007  
januari 2008  
februari 2008  
maart 2008  
april 2008  
mei 2008  
juni 2008  
augustus 2008  
oktober 2008  

Aanmelden bij Berichten [Atom]