headerhomeaboutcontactgo get this  
  home  
 
 

Twit 'n Bowl Stars

maandag, januari 28, 2008

Twitter All-Star Bowlr Team wint het Bowlr toernooi a.s. donderdag, no doubt about it! Het team bestaande uit Twitterkoning @erwblo, @mathys, @marlooz, @markies, @frankmeeuwsen, @tonwesseling, @jimstolze, @dutchcowboy en @marjolijn stelt zich vast even aan u voor.. Enjoy!


Twit 'n Bowl Starz from marjolijn on Vimeo.

Labels: ,


 

Omzet Bol.com stijgt met 60% in 2007

donderdag, januari 17, 2008

Een kort berichtje in NRC Next gisteren leerde mij dat de omzet van multimediawinkel Bol.com afgelopen jaar met ruim 60% is gestegen. In 2006 was die stijging al 40% ten opzichte van het jaar daarvoor. Grootste groeier was elektronica: Notebooks, spelcomputers en MP3spelers waren verantwoordelijk voor een zesde van de omzet.

Blijkbaar loopt ook de omzet in tweedehands boeken storm, een mogelijkheid die de internetsite pas een paar maanden aanbiedt. Ruim 300.000 werden er daarvan verkocht. In totaal verkocht de site afgelopen jaar ruim 8 miljoen artikelen, sinds de site in 1999 begin in totaal 25 miljoen.

We hebben er even op moeten wachten maar de doorbraak van online winkelen lijkt nu dus echt een feit. Betalen is met name sinds iDeal in NL een heel stuk makkelijker geworden en boeken, cd's en films zijn geen dingen die je even in je handen hoeft te houden alvorens je ze koopt. Liever heb je ze een paar euro goedkoper en zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Mijn kerstaankopen bestelde ik dan ook grotendeels bij internetwinkel play.com dat (engelstalige) boeken en films niet alleen tegen veel scherpere prijzen dan een gemiddelde retailer aanbiedt, maar bovendien gratis thuisbezorgd.

In Amsterdam zie ik ondertussen ook de bezorgbussen van Albert.nl steeds vaker af en aan rijden waarbij ik me voor kan stellen dat ook deze webwinkelier het afgelopen jaar een flinke omzetstijging zag. In 2007 opende Hema een webwinkel en adverteerde o.a. H&M; uitgebreid met de online H&M; shop. Welke grote winkelketens zullen in 2008 volgen? It's now or never.

Labels:


 

Erwin Blom, Idse de Pree en Wessel de Valk starten mediabedrijf The Crowds

Digitale Media guru's Erwin Blom, Idse de Pree en Wessel de Valk (resp. ex-VPRO, ex-TROS en ex-VARA) maakten vandaag bekend samen een mediabedrijf te beginnen. The Crowds wordt een onderneming gespecialiseerd in social media en richt zich commercieel op bedrijven en personen die kennis willen uitwisselen, producten willen verbeteren of problemen willen oplossen.

Via o.a. outsourcing worden concepten niet alleen samen bedacht en ontwikkeld maar ook geproduceerd. Daarbij ligt de focus dus op social media strategieƫn waarbij wordt nagedacht over hoe bestaande technieken, media en services, maar juist ook nieuwe tools kunnen worden ingezet om klantloyaliteit, bereik, creativiteit, innovatie of omzet te verhogen.

Met zoveel wijsheid onder een dak is het niet gek te lezen dat de heren zich niet alleen op commerciƫle projecten gaan richten maar ook hun eigen concepten in de pijplijn hebben zitten. We zijn benieuwd wat er uit die proeftuin het komend jaar allemaal ontspruit.

Labels:


 

Videosite ziet bezoekersaantallen stijgen door Hollywoodstaking

zaterdag, januari 12, 2008

Met maar liefst 18% steeg het sitebezoek van videosite Youtube, sinds de scriptschrijvers in Hollywood staken en een hoop populaire TV series zijn stilgelegd. Die cijfers zijn nog niet half zo indrukwekkend als de bezoekersaantallen van online comedy en animatiezender Crackle.com, die de cijfers de afgelopen maanden zag verdubbelen.

Wat verder rondlezen over deze site, ik had er nog niet eerder van gehoord, leert dat Crackle een videosite van Sony Entertainment is, dat gerund wordt door de oprichters van Spinner.com, een entertainmentnieuws site die in de jaren negentig voor vele miljoenen dollars aan AOL werd verkocht.

Crackle verzameld hoge kwaliteit video's van getalenteerde jonge filmmakers, met name comedy en animatie. Door de directe link met Sony Pictures zijn ze in staat deze talenten direct een contract aan te bieden en schrijven ze op regelmatige basis pitchwedstrijden en filmopdrachten uit. Gretige filmmakers die maar al te graag hun voet tussen de deur van een grote studio krijgen dragen naar hartelust video bij.

Sinds de relaunch in juli dit jaar trekt de site ook de aandacht van vele grote adverteerders. Bedrijven als Honda vinden de mogelijkheid een online videokanaal te branden interessant omdat ze daarmee een gelikte embeddable videoplayer op hun eigen site kunnen zetten met leuke shorts en relevante spots. Door het in een Honda skin te gooien maken ze hun afzenderspositie credible, en hebben zelf niet hoeven investeren in een dure videointerface.

Verwacht wordt dat de populatie die online video kijkt de komende jaren nog flink gaat groeien. Waren dat in 2006 nog 62,8% (114 miljoen) van de Amerikaanse Internetgebruikers, volgens eMarketer zijn dat er in 2011 ruim 86,6% (183 miljoen). En wordt er in Amerika nu jaarlijks nog $410 miljoen dollar aan videoadvertising gespendeerd, in 2011 zou dat vertienvoudigd kunnen zijn naar $4,3 miljard.

Honda schreef in dit geval een filmpitch uit in samenwerking met Crackle, waarbij de hoofdprijs een reis naar LA, $10k en een meeting met de mensen van Columbia Tristar is. De wedstrijd loopt gedurende een jaar. Op dit moment is Crackle in gesprek met o.a. Epson en Pepsi om soortgelijke acties uit de grond te stampen.

Met een businessmodel dat focussed op content sponsorships, competities en banner ads is de website een interessante BV-to-watch in de de Sony portfolio. Door een eigen ontwikkelde techniek is de videokwaliteit op de site superieur en trekken sommige populaire series of shorts al miljoenen kijkers. Nu de macht van de amateur opnieuw groter wordt en de deuren naar de professionals op dit soort sites wagenwijd worden opengezet is het maar de vraag hoe lang de Amerikaanse scriptschrijvers het zich nog kunnen veroorloven lang te staken.

Labels: , ,


 

Schumacher derde coureur bij Ferrari in 2008

donderdag, januari 10, 2008

Dat noem ik nog eens een opmerkelijk bericht. Michael Schumacher, de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 die in 2006 afscheid nam als rijdend coureur en sindsdien als adviseur bij renstal Ferrari aan de slag is kruipt officieel weer terug achter het stuur. Als testcoureur weliswaar, maar zette hij onlangs tijdens een onofficiele testsessie niet meteen weer de snelste ronde op zijn naam?

Hete adem in de nek dus voor Raikonen en Massa, die extra hun best mogen gaan doen om hun eerste en tweede rijderspositie komen seizoen te behouden. Nooit gedacht dat de man die we ooit allemaal de sport uit wensten omdat hij jarenlang garant stond voor saaie en voorspelbare races, nu al voor controverse en spanning zorgt in 2008. Zou het bloed dan toch kruipen waar het niet gaan kan bij de nog betrekkelijk jonge coureur, of is het aantrekken van nieuwe sponsoren voor Ferrari de belangrijkste reden Schumi weer een rijderscontract aan te bieden? Op de nieuwe bolide zijn in ieder geval nog genoeg plekken vrij.

Labels: ,


 

Is dat nou handig, zo'n iPhone?

maandag, januari 07, 2008

Als je in het gelukkige bezit van een iPhone bent, wordt vaak gevraagd of het nu eigenlijk een beetje een handig en fijn apparaatje is. Daarom mijn persoonlijke voors en tegens na twee maanden gebruik maar eens op een rijtje gezet:

PRO's

 • Het apparaat heeft een prachtige webbrowser waarop gewone (en dus niet alleen mobiele) sites in vol ornaat te bewonderen zijn. Zeker als je toegang tot wifi hebt, heb je dus gewoon een razendsnelle minilaptop op zak.

 • Het feit dat de iPhone zowel een 8GB iPod als telefoon is, heeft er voor gezorgd dat ik eindelijk een stuk minder telefoontjes mis als ik onderweg bent. De muziek wordt weggefade bij een inkomende oproep, en je hoeft het apparaat alleen maar onder je mond te houden en er in te praten. Als de tegenpartij ophangt knalt de muziek weer in je oortjes. Dat scheelt zoveel gehannes kan ik je melden. :)

 • Voorheen had ik vaak 2 telefoons, mijn ipod en een losse camera bij me. De iPhone maakt echter prachtige foto's en is dus browser, jukebox en belset ineen. Scheelt gesjouw.

 • SMSen op de iphone ziet eruit als een chat. Alles smsjes aan een contactpersoon en al diens replies verschijnen onder elkaar in een view. Dat is zowel overzichtelijk als vluchtig, wat smsen hoort te zijn. Je gooit de history per persoon ook makkelijk in een keer leeg, zodat je geheugen niet nodeloos volstroomt.

 • De applicaties voor de iPhone waaronder de YouTube viewer en Google Maps zien er echt erg mooi uit en zijn op plaatsen waar wifi hangt megahandig of een fijn tijdverdrijf.

 • Zeg zelf: het ding is bloedmooi.

  CON's

 • Ik had net mazzel, mijn toestel heeft nog firmware 1.1.1. Een week nadat ik m succesvol had gehacked met deze megamakkelijke tutorial kwam er een update uit. De 1.1.2 iPhones zijn tot op heden nog niet als telefoon te gebruiken. Je kunt ze al wel unlocken en alle andere functionaliteiten gebruiken. Bij het koppelen van mijn phone aan iTunes zorg ik dat ik in opperste staat van alertheid ben, iTunes adviseert je namelijk aan alle kanten om te upgraden. Niet doen dus.

 • SMSen kan maar naar 1 persoon tegelijk. Wil je hetzelfde bericht ook naar iemand anders sturen, dan zul je het opnieuw moeten invoeren. Groepsberichten sturen kan dus (nog) niet.

 • Eigenlijk valt het nog best tegen op hoeveel plekken er in Nederland al (gratis) wifi is. De meeste beschikbare netwerken zijn prive en dus afgeschermd met een code, en op publieke plekken is het veelal tegen betaling. De enige plek waar ik tot nu toe volop gratis wifi genoot was tijdens congressen in bv Jaarbeurs of RAI en in het bergrestaurant aan de skipiste in Frankrijk. :)

 • Brengt me op het tweede punt: Al internettend via GPRS slurpt je iPhone flink wat data binnen. In mijn eerste maand verzamelde ik zo'n 50MB. Wereldwijd is het mobiele dataverbruik zelfs flink gestegen sinds de introductie van de iPhone. Uitkijken dus als je geen flat-fee abo hebt.

 • De iPhone is een uiterst delicaat apparaatje. En zo smooth dat ie nog wel eens uit je handen wil glijden. Niet te vaak doen want na 5x vallen is ie gegarandeerd kaput heb ik al vernomen. Heb er voor de zekerheid maar een hoesje bijgekocht onlangs.

 • Het qwerty tiptoets toetsenbord went gauw. Zittend op de bank of aan bureau typ je bijna net zo snel als op een gewoon toetsenbord; zijn je vingers bevroren, heb je een drankje op, of zit je op de fiets of in de auto dan is het een heel ander verhaal: even een (leesbare) sms versturen is dan praktisch onmogelijk.

 • De iPhone kan niet MMSen. Dat is vaak jammer, al kun je foto's ook prima via een mobiele Flickr Uploadr tool versturen, of emailen.

 • De iPhone kan niet videofilmen, en de camera heeft geen zoomfunctie of flits. Zeker gezien de kwaliteit van het betreffende cameraatje, is dat ook best jammer.


  Een paar haken en ogen dus wel, al wegen die in mijn geval niet op tegen de pro's. Zou al lang niet meer zonder kunnen. :)

 •  

  De lamaficering van Nederland

  vrijdag, januari 04, 2008

  Via twitter werd ik gisteren gewezen op een erg goed en diepgaand artikel over de Lamaficering van de Nederlandse televisie dat onlangs verscheen in Vrij Nederland. In het artikel wordt o.a. ingegaan op de brutale presentatiestijl van veel BNN programma's, die daarmee op vlotte wijze de gemiddelde jongere aan zich trachten te binden. Hippe, niet overdreven knappe presentatoren van nu die zo uit bed voor de camera rollen, dat zien we Linda de Mol nog niet doen.

  Maar ook de pijnlijke opnames van programma's als De Nieuwste Show en Jensen, waar lachbanden in de eindmontage noodzakelijk blijken om het gevoel van humor te genereren. Maar ja wat wil je met tekstschrijvers die eerder o.a. verantwoordelijk waren voor de grappen van Ab Normaal. Heeft Nederland dan echt een chronisch gebrek aan komisch talent?

  Hans Teeuwen analyseert het even verderop allemaal erg fijntjes: Door mensen te shockeren denken ze eigenlijk al niet eens meer na of het eigenlijk wel goed of grappig is waarnaar ze zitten te kijken. Porno heeft hetzelfde effect en kan om die reden zelfs nooit 'goed' zijn: het verbeelde wekt al zoveel ophef op dat de kwaliteit feitelijk niet bepaald kan worden.

  Vervolgens nu ook al het probleem dat brutaliteit gefaked gaat worden. Doe maar lekker brutaal. Want dat is hip. Zelfs de redactie van Geenstijl geeft toe zich te ergeren aan bepaalde 'mondige' reguurders die moeten worden weggejorist of simpelweg niet komisch zijn. Maak grappen omdat je dat moet, uit een ondefinieerbare innerlijke noodzaak, en niet omdat je graag grappig en populair gevonden wordt. Dat is misschien ook wel waar het aan schort in en op talloze programma's en sites.

  Een artikel dat zeer de moeite waard is dus, neem een half uurtje off en ga er even voor zitten.

  Labels: , ,


   

  Jongeren vinden e-mail dom en MSN kapotgaaf

  donderdag, januari 03, 2008

  MTV Networks doet structureel onderzoek naar het (media)gedrag van kids en jongeren in het bijzonder. Met enige regelmaat krijgen wij de uitkomsten van deze onderzoeken gepresenteerd, met soms toch weer opvallende cijfers. Enkele highlights: 75% van de jongeren tussen de 13-19 jaar heeft een eigen PC met internetaansluiting op de kamer staan. 95% van de jongeren gebruikt een instant messenger, waarbij de gemiddelde puber 104 vrienden in zijn of haar lijst heeft staan. Toch geven de kids aan dat face-2-face communicatie voor hen met stip op 1 staat als het gaat om favoriete manier van communiceren met elkaar. Daarna volgt IM, SMS, bellen via de vaste lijn (van ouders), bellen via de mobiel en dan volgt pas e-mail. E-mail is namelijk voor ouwe lullen, iets dat volwassenen voor hun werk gebruiken.

  7,8 is de leeftijd waarop kids gemiddeld voor het eerst achter een computer kruipen. Qua vrijetijdsbesteding in zijn algemeen is de gemiddelde jongere ten opzichte van vroeger niet zo ontzettend veranderd. In de top 5 bezigheden waaraan jongeren het liefste tijd besteden staat chillen met vrienden op 1, relaxen op 2, muziek luisteren op 3, DVDs kijken op 4 en optrekken met het vriendje of vriendinnetje op de 5e plaats.

  Technologie is, zoals al bleek uit vele jongerenonderzoeken, niet iets dat jongeren bewust gebruiken of benoemen. Opmerkelijk is dat de grootste dienstleveranciers verantwoordelijk zijn voor het werkwoord dat jongeren aan een bezigheid geven: Ze MSNen en Hyven, en gebruiken daarvoor geen woorden als "instant messengen" of "social networking". Dit soort diensten voorzien voor hen vooral in de behoeften met elkaar te kunnen communiceren, zich zelf te presenteren (ook: je voordoen als een ander), je zelf te onthullen (emoties tonen) en voor een groot deel ook in de drang naar voyeurisme, het elkaar begluren en bekijken.

  Van de online jongeren zijn slechts 11% echte Webenthusiasts, kids (vooral jongens) die alles willen weten en ook technisch geengageerd zijn. 20% van de gebruikers is echter veel meer geinteresseerd in wat het voor hen concreet oplevert, de zogenaamde Enablers. Dit zijn met name de meiden. 11% van de jongeren geeft aan op internet op zoek te zijn naar status, en 12% geeft aan eigenlijk helemaal geen interesse te hebben in online zaken.

  Labels: , , ,


   
         
         
         
   

  Archieven

  september 2007  
  oktober 2007  
  november 2007  
  december 2007  
  januari 2008  
  februari 2008  
  maart 2008  
  april 2008  
  mei 2008  
  juni 2008  
  augustus 2008  
  oktober 2008  

  Aanmelden bij Berichten [Atom]