headerhomeaboutcontactgo get this  
  home  
 
 

Vandaag wordt de nieuwe Nickelodeon site gelanceerd!

woensdag, februari 20, 2008

Vandaag gaat om 14.00 met hulp van alle bezoekers de gloednieuwe Nickelodeon site online. Kinderen moeten vragen beantwoorden en door de goede antwoorden te geven verschijnt de site puzzelstukje voor puzzelstukje online. Samen met alle andere kinderen in Nederland wordt zo de nieuwe site bij elkaar gepuzzeld.

Op de nieuwe website krijgen kinderen vanaf woensdag de mogelijkheid om hun eigen Nick-pagina, myNick aan te maken. Hierin kunnen ze hun favoriete Nick-games en video’s verzamelen, hun eigen gegevens beheren en inzendingen en creaties bewaren.
Met de nieuwe tool TurboNick kunnen ze straks via de site ook complete afleveringen van hun favoriete series terugkijken, en ze kunnen de leukste afleveringen direct opslaan in een favorietenlijst of tonen op hun eigen MyNick pagina. Via TurboNick kan trouwens ook gewoon live TV worden gekeken, naar televisiekanalenNick Hits, Nick Toons en Nick Jr.

De Cartoon Creator is echter met recht de meest coole nieuwe app van de nieuwe Nickelodeon website. Met dit speciaal voor Nickelodeon ontwikkelde programma zijn kids de regisseur van hun eigen tekenfilm: Je bepaalt welke figuurtjes er in je filmpjes zitten, wat ze doen en zeggen, op welke plek, met welke achtergrondmuziek en vanuit welke camerapositie. Ondanks al deze functionaliteiten is de interface erg gebruiksvriendelijk en draait zelfs een volwassene in een paar minuten een prima aflevering van Spongebob in elkaar. Je eigen filmpje zet je vervolgens direct online zodat anderen hem kunnen bekijken, of stuurt m door aan je vrienden.

Nog 1 uurtje wachten tot de nieuwe site live gaat, dan kunnen alle Spongebob fans naar hartelust aan de slag..

Labels: , , , , ,


 

Valentijn Eggs

donderdag, februari 14, 2008

Op bijzondere dagen zoals Valentijnsdag is het altijd weer leuk om te zien wat Onlineland daar voor leuke dingetjes omheen verzint. Volgens mij is Google trendsetter op dit gebied, omdat zij natuurlijk al sinds jaar en dag met aangepast logo voor de dag komen tijdens bijzondere gelegenheden als deze.

En dus volgt dit jaar ook YouTube met een logo in de vorm van een hartje, en kun je op Twitter je liefde uiten door '@naam <3' te schrijven, waarna je twitterliefde een tweet in de vorm van een hartje ontvangt.

TMF.nl kan niet achterblijven en heeft speciaal voor vandaag een mooie Valentijnsskin om de site gelegd, en biedt bezoekers de mogelijkheid een webcam valentijnsboodschap in te sturen die misschien vandaag op TV wordt uitgezonden. Nog meer valentine-easter-eggs ontdekt op het web? Gooi ze in de comments!

Labels: , ,


 

Go Get This - February 2008

woensdag, februari 13, 2008

Een nieuwe Go Get This is uit! Yeah we skipped January, but who's counting. GGT is mijn maandelijkse hotlist van spul dat je absoluut moet zien/lezen/luisteren/voelen/doen/kopen. Van films tot muziek, gadgets tot events, boeken tot sites. Deze maand is must-have item uiteraard de Macbook Air, en in muziekland zijn The Opposites, Partysquad, Lele en the Junkies hot. Wiebele wiebele.

Bekijk de latest issue dus hier.

 

MySpace NL gelanceerd in de Melkweg

vrijdag, februari 08, 2008

Alhoewel het Internet natuurlijk al lang een volwassen medium is, blijft het bijzonder als een website met evenveel bombarie gelanceerd wordt als bijvoorbeeld een nieuw magazine. Wie had 10 jaar geleden ooit gedacht dat een internationale website een launch party compleet met bands en modeshows zou organiseren in de Amsterdamse Melkweg?

Maar anno 2008 zijn ook internet ondernemers eindelijk sexy. MySpace mannen Travis Katz (SVP & General Manager) en Derek Fehmers (Marketing Director Benelux) werden gisteren als popsterren on stage ontvangen en presenteerden hun plannen met Myspace Nederland voor de aanwezige pers.

Natuurlijk kennen we de functionaliteiten van MySpace al, want we hebben het hier eigenlijk gewoon over Hyves 2. De prangende vraag op eenieders lippen was dan ook hoe MySpace zich in NL denkt te gaan onderscheiden ten opzichte van de concurrent met ruim 12x zoveel geregistreerde Nederlandse gebruikers (405.000 Nederlandse MySpacers vs. 5 miljoen hyvers).

MySpace toonde zich niet onvoorbereid op de hamvraag: Content is wat MySpace bijzonder maakt, naast natuurlijk het wereldwijde bereik. In de VS werd MySpace met name bekend als muzieksite omdat er een aantal artiesten er doorbraken, en steeds meer bekendere bands er een profielpagina openen en er muziek verspreiden. Binnenkort zal de eerste feature film haar premiere beleven op MySpace, en de site heeft internationale contentdeals lopen met Channel 4, BBC en National Geographic.

Het streven is om dit soort partnerships ook op lokaal niveau aan te gaan, om de Nederlandse gebruiker nog relevantere media aan te kunnen bieden. Gesprekken met diverse mediabedrijven worden inmiddels al gevoerd.

En tja, hyven is leuk, maar wat als je op vakantie een nieuwe liefde opdoet in Italië of Frankrijk? Die zit vast niet op Hyves, maar wel op MySpace. Mikkend op verdere globalisering, gelooft MySpace er heilig in dat social communities grensoverschrijdens zouden moeten zijn zodat je al je vrienden, wereldwijd, bijeen verzameld.

Nobele strevens dus, en met de vele Muziek en Film platformen die MySpace heeft denk ik dat ze zeker een prima USP in huis hebben. Persoonlijk denk ik dat deze focus binnen social communities de komende jaren de grote succesfactor gaat worden. Je kunt niet overal verstand van hebben, dus doe één ding gewoon heel erg goed.

Ik was dan ook benieuwd of Katz plannen heeft om ook andere content area’s af te gaan tasten, zoals bijvoorbeeld sport. Uit zijn antwoord blijkt echter niet dat hij perse verder wil specialiseren: ‘Muziek en film zijn niet contentgebieden die we bewust gekozen hebben, it just sort-of happened. We willen in de toekomst juist graag meer met andere content gaan doen zoals comedy en sport. In Engeland hebben we al deals met een aantal premier league voetbalclubs en Serena Williams en David Beckham zijn uitermate actieve MySpace gebruikers’.

Geen focus op alleen muziek dus, al stond het feestje direct na de perspresentatie daar natuurlijk wel volledig van in het teken. Aanwezig dan ook veel mensen uit de muziekbizz, waaronder artiesten, platenbazen, talentscouts en VJs. Het laatste hippe MySpace feestje in Nederland zal het zeker niet zijn, de site kondigde aan met enige regelmaat MySpace parties & events te gaan organiseren voor haar leden.

Labels: , , , ,


 

MTV Networks neemt rol reclamebureau over

vrijdag, februari 01, 2008

Voor de nieuwe productlijn Rexona Girl is in opdracht van Unilever een volledige crossmediale campagne ontwikkelt door MTV Networks. De campagne die sinds gisteren loopt bestaat uit o.a. printadvertenties, in-store advertising, een TV commercial, TV items, een online campagne en actiewebsite. Op de site kun je een T-shirt ontwerp insturen waarmee je uiteindelijk via de webcam op TMF kunt komen en een date met VJ Sascha Visser kunt winnen.

Het concept van de campagne en alle materialen zijn door MTV Networks zelf ontwikkeld en geproduceerd. Sinds vorig jaar heeft de zender haar creatieve afdelingen verenigd in een eigen productiehuis waar in-house alle online en on-air materialen voor dit soort campagnes in opdracht van adverteerders worden ontwikkeld. Het is voor het eerst dat MTV zo'n omvangrijk branded-content project volledig verzorgde, tot aan de displays in de lokale drogisterijen aan toe.

Zelf ben ik als projectmanager digital in dit project natuurlijk erg trots op onze bescheiden actiewebsite waarvoor we VJ Sascha nog bereid hebben gevonden voor een geinige online cameo. Sinds gisteren zijn fans van Sascha op deze pagina dus in de gelegenheid een foto van hun T-shirt creatie te uploaden, vanaf volgende week worden de drie beste weekinzendingen wekelijks live in de TV uitzending van Reaction gehaald via hun webcam en kiest Sascha zelf bij welke dame hij die avond direct op bezoek gaat.

 
       
       
       
 

Archieven

september 2007  
oktober 2007  
november 2007  
december 2007  
januari 2008  
februari 2008  
maart 2008  
april 2008  
mei 2008  
juni 2008  
augustus 2008  
oktober 2008  

Aanmelden bij Berichten [Atom]