headerhomeaboutcontactgo get this  
  home  
 
 

Good stuff is happening at MTV baby

woensdag, april 23, 2008

Boze brieven stromen binnen. Sta je ein-de-lijk in de Marcom Top 100, update je je blog niet. En dat terwijl er toch voldoende gebeurt en te overpeinzen valt de laatste tijd. Allereerst viel TMF glorieus in de prijzen met de TMF Webcam applicatie tijdens de Spin Awards begin deze maand. Al is de applicatie nog net van voor mijn tijd bij MTV Networks, het maakt wel degelijk onderdeel uit van het totale TMF Reaction programma waarvoor we vorige maand met veel trots de nieuwe site hebben gelanceerd.

Een groot succes overigens, die nieuwe site. Want sinds het Reaction Blog live is en onze VJs als een gek aan het mobposten, schrijven en videodumpen zijn gegaan, zijn bezoekcijfers maar liefst verviervoudigd ten opzichte van de oude site. Natuurlijk is onze missie daarmee niet ten einde, want we gaan er naar streven een nóg interactiever platform neer te zetten, dat kijkers nog dichter bij onze VJs en de artiesten brengt, waarin zij nog meer de hoofdrol in hun eigen TV programma mogen spelen. Webcentrisch; het buzzword bij TMF voor 2008.

Ondertussen ligt ook het webdevelopment bij Nickelodeon niet stil, en zorgt de nieuwe Huis Anubis game i.s.m. Rabobank deze maand voor UV-records. Een iets kleiner projectje, maar daarom zeker niet minder leuk is de Knikkergame die we in opdracht van PLUS Supermarkt maakten, ook in de thematiek van het immens populaire Huis Anubis. Aan de deelnamecijfers zien we ook hier dat games echt de manier zijn om grote schares kids te bereiken met een online propositie.

Deze week gaan we daarom ook maar eens experimenteren met een game op TMF.nl. In de KANE Game [NB de game gaat pas vanmiddag live] (gemaakt door de makers van Scheert Wilders) is het de bedoeling zoveel mogelijk modellen van de Catwalk te gooien met handtassen en aanverwante artikelen. Vanaf a.s. maandag maken 5 gamerts elke dag kans op kaarten voor de KANE showcase op 9 mei in de TMF Studios.

Iets geruislozer is vorige week trouwens een vrij vernieuwde versie van TMF.nl live gegaan, na AJAX nu weer volledig opgebouwd in HTML. Er is onder andere voor gekozen om de videoplayer die altijd aan de rechterkant van de site stond, daar weg te halen en een aparte videopagina te lanceren. Goeie zet vind ik, want dat betekent dat de videoclips (die over het algemeen van zeer goeie kwaliteit zijn en dan met name de audio) nu op lekker groot formaat (640x480) te bekijken zijn.

Aan de andere kant zijn er ook klachten natuurlijk, want omdat de player in Flash 9 gebouwd is kunnen veel mensen (met name op kantoor) helemaal niks kijken. Desondanks denk ik dat we goeie stappen in de richting van een mooi online muziekplatform aan het maken zijn, natuurlijk met onze bakken vol content maar ook de personalisatiefuncties die steeds verder worden uitgebreid met het maken van eigen playlists etc.

Tja, het blijft toch een beetje pitchtalken als het over je werk gaat, maar als ik alleen maar kritiek zou kunnen leveren dan deed ik mijn werk niet goed. ;)

Labels: , , ,


 
       
       
       
 

Archieven

september 2007  
oktober 2007  
november 2007  
december 2007  
januari 2008  
februari 2008  
maart 2008  
april 2008  
mei 2008  
juni 2008  
augustus 2008  
oktober 2008  

Aanmelden bij Berichten [Atom]