headerhomeaboutcontactgo get this  
  home  
 
 

All I want for Christmas

zondag, januari 04, 2009

De kerstdagen dienen zich aan en dus is het weer tijd om cadeaus in te slaan. Ook dit najaar werden er – ondanks een zogenaamde economische crisis – weer allerhande producten gelanceerd die een plekje onder de kerstboom hopen te bemachtigen. Erg hot zijn op dit moment de zogenaamde Netbooks; mini-laptops met een gewicht van nog geen kilo, een scherm van 15 centimeter en een prijs onder de 400 euro. Aanvankelijk was er alleen de ietwat lompe Asus EEE, maar inmiddels hebben bijna alle computerfabrikanten schattige netboekjes op de markt gebracht, uiteraard in een uitgebreide range aan kleuren.

Voor wie een Netbook nog niet klein genoeg is, zijn er ook weer volop nieuwe mobieltjes te verkrijgen. Gelukkig hebben steeds meer fabrikanten in de gaten dat niet alle dames van roze houden, en werden er dit jaar steeds meer paarse, wijnrode, zilveren en zelfs gouden design toestellen op de markt gebracht. Maar het meeste indruk maakt uiteraard diegene die een iPhone cadeau geeft. Deze kerst eindelijk in Nederland te verkrijgen, al is het apparaatje in een prepaidbundel voor 600 euro wel wat aan de dure kant. Gelukkig worden er online nog gehackte exemplaren aangeboden voor een prikkie.

Want waarom zou je je eigenlijk überhaupt tot de plaatselijke koopgoot beperken, als er op het internet een eindeloos shoppingwalhalla aan je voeten ligt. Zoals de Bol.com commercials andermaal laten zien: Online shoppen bespaart tijd, ergernis en geld. Nederlandse e-shops leveren vaak binnen 24 uur, perfect voor late beslissers dus. Wie nog tijd heeft, kijkt beter meteen even over de grens. Want ondanks een enigszins gestegen dollar is er nog steeds sprake van koopjes jagen als je momenteel bestelt op Amazon of eBay; en ook op het Britse Play.com zijn de prijzen van DVD’s bijzonder competitief.

Leuk is het, als je dan toch in het buitenland aan het shoppen bent, om op zoek te gaan naar producten die hier nog niet verkrijgbaar zijn, zoals de Flip cam: De kleinste en meest eenvoudige videocamera ter wereld die qua design veel weg heeft van een My First Sony, maar wel een uitermate goede beeld- en geluidskwaliteit registreert. Met de ingebouwde USB-plug zet je het zo over op je PC en op YouTube. En dat voor 200 dollar (lees: ca. 150 euro).

Wie weinig geeft om gadgets en liever een persoonlijk cadeau uitzoekt, stelt dat anno 2008 gewoon zelf samen. Ontwerp je eigen Nike’s op NikeID.com, maak een echt boek op Blurb.com of bestel M&M;’s in je favoriete kleur en met je eigen tekst erop. En dat allemaal vanuit je luie bureaustoel. Fijne feestdagen alvast en een succesvol nieuwjaar!

Deze column verscheen deze maand in Fuse, MTV Networks Magazine

 
       
       
       
 

Archieven

september 2007  
oktober 2007  
november 2007  
december 2007  
januari 2008  
februari 2008  
maart 2008  
april 2008  
mei 2008  
juni 2008  
augustus 2008  
oktober 2008  
januari 2009  

Aanmelden bij Berichten [Atom]